El grup de Trias per Barcelona ha allargat la mà a l’alcalde, Jaume Collboni, per negociar les ordenances fiscals per al 2024. Les taxes i impostos se la juguen al ple municipal d’aquest divendres després de ser tombades per l’oposició la setmana passada en la Comissió d’Economia. “Si [el govern] es dirigeix a nosaltres per restablir converses, estarem a disposició fins a l’últim segon perquè volem que la ciutat funcioni”, ha afirmat el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis.

Tot i això, Martí ha assegurat que des de la votació perduda en comissió, no hi ha hagut “cap contacte, reunió ni conversa”. “No ens consta cap interès de l’alcalde, dona la sensació que no vol aprovar ni pressupost ni ordenances fiscals”, ha apuntat el portaveu de TriasxBCN. Si les taxes i impostos no reben l’aval del ple de divendres, mesures com l’augment de la taxa turística o les bonificacions de les terrasses pactades amb el Gremi de Restauració poden quedar en paper mullat.

La taxa de terrasses, escenari obert

Precisament sobre les terrasses, Martí Galbis ha deixat la porta oberta a replantejar el vot contrari que van fer a comissió. El portaveu de TriasxBCN ha explicat que “qualsevol acord entre govern i sectors econòmics que siguin favorables, hi serem”. Ara bé, ha remarcat que no s’ha decidit res i que tampoc no s’ha informat que aquesta taxa es voti al ple per separat de la resta, com es va fer a la comissió.

Martí Galbis ha reclamat també al govern rebaixar l’IBI un 2 % per la situació de crisi, mesura que tindria un impacte de 14 M € per a l’Ajuntament.

ERC esta “molt lluny” de Collboni

Qui també ha acusat el govern municipal de no voler negociar ni parlar d’ordenances fiscals i pressupost és Esquerra. “Seguim molt lluny del model de ciutat del PSC”, apunta el regidor Jordi Castellana. La portaveu Elisenda Alamany ha dit que a Collboni li falta “esma i lideratge” per aprovar el pressupost i creu que l’alcalde està “per altres històries” en comptes de fixar el rumb a la ciutat.