El govern municipal ha arribat a un acord amb el Gremi de Restauració sobre la proposta de modificació fiscal de la taxa de terrasses. Aquest dimarts, el quart tinent d’alcalde, Jordi Vall,s i la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, s’han reunit amb els responsables del gremi, Salva Vendrell i Roger Pallarols. Amb aquest acord, a partir del 2024, s’eliminarà la bonificació del 75 % aprovada durant la pandèmia i es posarà fi a l’estira-i-arronsa que hi ha hagut sobre aquesta qüestió entre l’Ajuntament i el sector els darrers mesos.

Amb aquesta proposta la recaptació anual prevista és de 4,6 milions d’euros davant els vuit milions que preveia l’ordenança. Amb la taxa bonificada, ara s’estaven ingressant dos milions anuals.

Un nou escalat progressiu de la taxa

A partir de l’any vinent, les terrasses hauran de pagar en funció del nombre de taules i, per tant, aquells que en tinguin més i ocupin més espai públic veuran incrementat el preu. Això ha estat sempre així, però la novetat és que ara s’ha inclòs un nou escalat progressiu de la taxa, que es va aprovar el 2019. Un canvi que implica, segons el gremi, que “no totes les taules tindran el mateix preu dins d’un mateix vetllador”. A diferència de la proposta que havia presentat el govern municipal ara s’ha establert que els trams aniran de cinc taules en cinc taules i no cada quatre com estava previst.

Un cop assolit l’acord, ara el Gremi de Restauració presentarà una al·legació durant el període d’informació pública posterior a l’aprovació provisional de les ordenances fiscals. El govern municipal, s’ha compromès a incorporar-ne el contingut.