collboni ple

Finalment no hi haurà reprovació a l’alcalde Jaume Collboni al plenari d’aquest divendres. El grup de Barcelona en Comú a l’Ajuntament, que lidera l’exalcaldessa Ada Colau, ha decidit retirar la proposta que estaven valorant presentar després de conèixer que hi haurà una nova reunió entre Collboni i l’exalcaldessa durant els propers dies per “parlar seriosament”, segons fonts dels comuns.

Finalment, BComú presentarà al ple una proposta per demanar al govern municipal que lideri la congelació de tarifes al transport públic el 2024. Tot plegat, després de saber que l’acord entre el PSOE i Sumar manté la reducció de preus del transport públic i la gratuïtat de Rodalies. L’acord garanteix l’aportació de l’Estat a les tarifes del transport públic i els comuns volen que la Generalitat i l’Ajuntament també s’hi comprometin.

Precisament, en una entrevista a RTVE, Colau ha celebrat aquesta entesa i s’ha mostrat “decebuda i molt preocupada” amb Collboni i el seu equip, a qui ha acusat de tenir “un empatx de poder”. L’exalcaldessa ha recriminat a l’alcalde que no lideri converses per arribar a un acord de govern a Barcelona que inclogui també ERC per assegurar-se tenir la majoria absoluta al plenari.

“Incapacitat per liderar”

La proposta per reprovar Collboni que volia presentar BComú, i a la qual ha tingut accés betevé, justificava aquesta acció per “la incapacitat per liderar un acord per aprovar el pressupost del 2024 i un marc econòmic per al 2024-27 que acompanyi el programa per al mandat”. El text també instava l’executiu municipal a “iniciar amb urgència unes negociacions reals i en profunditat per sortir de la provisionalitat actual”.