El portaveu del TriasxBCN, Jordi Martí i Galbis, s’ha mostrat sorprès per l’anunci de l’alcalde, Jaume Collboni, de reactivar la tramitació dels pressupostos a través d’una comissió d’economia extraordinària. “No és responsable presentar una proposta que no ha estat negociada ni consensuada”, ha afirmat. De fet, el grup que lidera Xavier Trias assegura que no negociarà els comptes si no van lligats a un pacte de govern per Barcelona. “No ens plantegem un pressupost aïllat d’un projecte de governabilitat”, ha conclòs el portaveu.

El temps, però, juga en contra d’un acord. Martí i Galbis creu que els pressupostos de Barcelona “no es poden negociar ni en 48 ni en 72 hores”, i rebutgen que Collboni els sotmeti a aquesta “pressió”. Per tot plegat, conclou: “Si la setmana vinent no hi ha cap moviment per part de Collboni no podrem donar suport a la tramitació“.

Què passarà si hi ha una qüestió de confiança?

Sobre la possibilitat de presentar un govern alternatiu si Collboni es veu abocat a presentar una qüestió de confiança per aprovar els comptes, Martí i Galbis no s’hi ha volgut pronunciar. “No ens podem manifestar sobre hipòtesis”, ha explicat. “Valorarem què ha passat en el transcurs d’aquests dies”, ha dit en resposta a les preguntes dels mitjans.

Mà estesa per negociar “un govern fort i estable”

El grup de TriasxBCN continua mantenint “la mateixa posició del primer dia” sobre un futur pacte de govern amb el PSC al consistori. Continuen “oberts” a parlar del futur de la ciutat però només “si les premisses són un govern fort i estable basat en el canvi” que els barcelonins van votar majoritàriament a les urnes.

Sobre una possible vinculació entre els pressupostos de Barcelona i l’aprovació dels comptes a la Generalitat o l’Estat, Martí i Galbis ha dit que “Barcelona mai pot ser moneda de canvi” respecte a altres negociacions.