Així serà el nou complex educatiu del districte de Gràcia. L'entrada pel carrer de Quevedo donarà accés directe a l'escola bressol municipal, que estarà a la planta baixa i tindrà capacitat per a 87 infants. La façana del carrer de Bailèn, en canvi, serà la de l'escola d'infantil i primària l'Univers, que ocuparà les quatre plantes ¤W0 69 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat Ajuntament de Barcelona aquest matí 00:29 superiors, tindrà dues línies i fins a 450 alumnes. També es crearà un passatge de vianants que permetrà passar d'un cantó a l'altre, i es connectaran així els barris de la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot. ¤W1 66 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l GERARD ARDANUY regidor d'Educació 00:33 GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "Ha estat un procés complex, de molt diàleg. Des del primer minut l'ajuntament, el districte de Gràcia, ha estat al capdavant, agafant el toro per les banyes amb el diàleg amb les famílies." Tot plegat suposa una inversió de sis milions d'euros que assumeix l'Ajuntament, vistos els problemes de tresorerira de la Generalitat. ¤W2 66 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l XAVIER TRIAS alcalde de Barcelona 00:50 XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "I la Generalitat el que acabarà fent és llogar-nos després aquesta escola. No em canso de dir que no regalem res. Fem coses, les avancem, ens les fem pagar després amb un lloguer. Però és una manera d'ajudar i fer progressar la nostra ciutat i el nostre país." I¤W3 63 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat Carrer de Bailèn aquest matí 01:10 les obres ja han començat en aquest solar. De moment s'està construint un pàrquing soterrat. El complex educatiu hi anirà a sobre i es començarà a aixecar a l'octubre perquè els alumnes s'hi puguin traslladar el curs 2015-2016. Amb la construcció d'aquest complex educatiu es dóna resposta a les reivindicacions tant de l'equip docent com de les famílies de l'escola L'Univers, que des del 2009 estan fent les classes en mòduls prefabricats a la plaça del Poble Romaní. Una escola que en aquests moments acull alumnat fins a segon de primària.

El nou centre educatiu, amb capacitat per a 537 alumnes d’infantil i primària, s’aixecarà en un solar situat al carrer de Bailèn, en la frontera entre els barris de Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot. En aquest espai també s’hi ha començat a construir un aparcament soterrani, una pista poliesportiva, que estarà oberta als veïns del barri, i una escola bressol amb capacitat per a 87 alumnes.

Pel que fa a l’escola, l’edifici tindrà planta baixa i quatre pisos amb prop de 4.000 m2 de superfície construïda. A la planta baixa hi haurà el gimnàs i el menjador cuina. Al primer pis hi haurà els espais per a l’alumnat d’infantil. Els alumnes de primària estaran a les plantes tercera i quarta amb 12 aules. Aquestes dues plantes descansaran sobre la planta destinada a pista i pati, que permetran que el pati tingui un gran porxo.

La inversió total ronda els sis milions d’euros, una quantitat que havia d’aportar el govern de la Generalitat però que, com ja va passar amb l’Escola Mediterrània, assumirà el consistori barceloní: “la situació econòmica en què es troba els impedeix fer l’obra i nosaltres com Ajuntament agafem la iniciativa”, ha explicat l’alcalde, Xavier Trias. La fórmula per recuperar la inversió serà que l’Administració catalana pagui un lloguer per l’edifici: “d’aquesta manera no repercutirà sobre el dèficit de la Generalitat”.

 

La construcció de l’edifici també permetrà una millora de l’entorn amb l’adequació d’un passatge per a vianants que comunicarà els districtes de Gràcia i l’Eixample.