Xavier Trias guanya eleccions
Foto: Jordi Borràs (ACN)

El guanyador de les eleccions municipals 2023 a Barcelona i candidat de TriasxBCN, Xavier Trias, ha tornat a retreure a l’alcaldable de BComú, Ada Colau, que “no vegi encara que no ha guanyat”: “Encara es creu que pot ser alcaldessa”. En una entrevista al diari ‘Ara’, l’alcaldable ha insistit en la seva voluntat de governar amb ERC i el PSC: “El que és lògic és que si jo tinc 11 escons i els socialistes en tenen 10, 11 i 10 són 21, i a mi m’agradaria que, a més, a Esquerra s’hi sumessin”.

Fins al moment, Trias assegura haver-se reunit amb ERC i el PP. En preguntar-li sobre els republicans, l’exalcalde assegura que les converses “han sigut molt positives i amb ganes de col·laborar” i que s’ha trobat una ERC “amb ganes d’entendre’s amb mi”. Els propers dies ha detallat que es trobarà amb el PSC.

“Hem d’anar amb una voluntat de complicitat”

Davant la possibilitat d’un govern en minoria, Xavier Trias destaca que caldrà “tenir un grau important de consens” i una “voluntat de complicitat” per buscar acords i “eines que permetin entendre’ns”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?