L’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha apel·lat a “fórmules imaginatives que parteixin de la corresponsabilitat” per fer possible un govern “estable, fort i progressista” a Barcelona després de les eleccions del 28 de maig. En un missatge a Telegram, Colau ha insistit que PSC, BComú i ERC sumen 24 regidors del nou plenari, “una majoria clara i contundent” enfront els 11 regidors de Xavier Trias, a qui reconeix haver quedat primer.

La líder dels comuns explica que hi ha converses obertes i discretes i que ha parlat amb Jaume Collboni (PSC) i Ernest Maragall (ERC). “No serà senzill, però hi ha fórmules possibles”, ha afirmat Colau, que ha demanat “posar les polítiques al centre i de forma col·legiada i corresponsable” fer un govern a tres per fer de Barcelona “un far de polítiques progressistes”. L’alcaldessa en funcions, que va quedar en tercer lloc, no detalla quin paper podria tenir ella en aquest govern.

Amb Trias “no farem cap pacte”

En el vídeo, Ada Colau explica que s’ha trobat també amb Xavier Trias i que la reunió va servir per constatar que “tenim models oposats i no farem cap pacte”. L’alcaldessa en funcions afegeix que Trias reconeix que amb 11 regidors no es pot governar “una ciutat tan gran gran i complexa”. Colau també ressalta que “les elits donen per fet que Trias serà alcalde”, però avisa que “hi ha una majoria molt més forta”.

“Màxim esforç fins al darrer minut”

L’alcaldessa en funcions ha recordat en el vídeo que amb PSC i ERC “hem governat i hem fet molts acords” en l’últim mandat. Després de les eleccions, però, els republicans han descartat donar l’alcaldia al PSC (que va quedar en segon lloc) per fer un tripartit d’esquerres. Colau es compromet a fer “el màxim esforç fins al darrer minut” per fer realitat aquest govern a tres.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?