XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No estendre la mà i buscar mecanismes d'acord i voler marcar les diferències, amb la situació política actual, és un error. Cal buscar mecanismes perquè això no es converteixi en un partit de futbol. Les coses les farem legals, el que sigui il·legal no ho farem mai."

Xavier Trias ha remarcat que, amb l’actual estatus polític de Catalunya, el país no va bé i ha advertit els dirigents polítics espanyols que estan ferint contínuament sentiments vinculats a la cultura dels catalans. Per això els demana que “moguin fitxa” i reconeguin les necessitats i la voluntat nacional dels catalans. “O canvia la situació o Catalunya no és viable”, ha assegurat.

L’alcalde troba insòlit que no es pugui fer una consulta d’autodeterminació. Trias diu que l’Ajuntament de Barcelona cedirà el padró per poder realitzar-la, perquè el govern de Catalunya li demanarà sempre des de la més absoluta legalitat.

“L’atemptat contra el benestar és fer dèficit”

Trias també ha parlat sobre l’augment de tarifes del transport públic metropolità. L’alcalde ha recordat que el finançament del transport ha d’anar a càrrec no només de l’Ajuntament sinó també de la Generalitat i de l’Estat, que ha reduït la seva aportació un 20%. També ha dit que si ara cal augmentar les tarifes és perquè els governs anteriors hi van deixar un forat de 500 milions d’euros i el que ell no vol és continuar augmentant el dèficit del transport públic.

Trias diu que seguirà treballant amb la Generalitat i l’Estat per posar-se d’acord en un contracte-programa de finançament del transport públic que duri anys.