JORDI GIRÓ, president de CONFAVC "Hem de treballar molt en la lluita contra la desigualtat. La famosa sortida de la crisi, s'ha d'anar amb compte. Tenim una fractura social important i tindrem més desigualtat que abans d'entrar-hi."

En la inauguració de la jornada hi ha participat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha destacat el paper de les associacions de veïns en la construcció d’una societat millor. Trias ha animat els ciutadans a implicar-s’hi i a fer-se escoltar, en aquesta època de “poca confiança en la política”. També ha remarcat que les associacions de veïns són normalment el primer front en la lluita contra l’exclusió social.

Al llarg del dia, la sala d’actes del Museu Marítim acull diverses taules rodones sobre participació ciutadana, la història del moviment veïnal i les possibilitats de la lluita als barris en l’era d’Internet. La darrera sessió es titula “Teixint xarxes” i hi participaran representants de diversos moviments vinculats amb l’economia social, les lluites feministes, l’ecologisme i la gestió pública de l’aigua. La jornada es clourà amb un homenatge a activistes veïnals històrics.

La CONFAVC es va crear el novembre de 1988 per coordinar i vehicular sota una visió de país les lluites de les associacions veïnals nascudes, en molts casos, dècades abans. Actualment s’hi apleguen 522 associacions i 22 federacions de veïns de tot Catalunya.