SORAYA SÁENZ DE SANTAMARÍA, vicepresidenta del Govern espanyol "Nosotros como hemos hecho en anteriores ocasiones cumplimos la ley y la hacemos cumplir. Pero ademas, muy especialmente cuando ello puede perjudicar a derechos esenciales como es ese derecho de la protección de los datos personales y, en su caso, familiares."

Sáenz de Santamaría ha assegurat que l’executiu “compleix i fa complir les lleis”, entre les quals hi ha la que regula els drets fonamentals dels ciutadans, com és el dret a la intimitat. “Per tant, com hem fet en anteriors ocasions, complim la llei i la fem complir, però a més molt especialment quan pot perjudicar drets fonamentals com la protecció de dades personals i familiars”, ha dit. Fonts del Govern han dit que si finalment s’avança en la cessió del padró municipal, s’impedirà si atempta contra la intimitat dels  ciutadans.

Manos Limpias denunciarà l’Ajuntament

D’altra banda el sindicat Manos Limpias ha anunciat que denunciarà l’acord de l’Ajuntament de Barcelona de cedir les dades del padró municipal davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD). “No només vulnera la llei de protecció de dades sobre protecció en  les dades personals dels individus o ciutadans, sinó que també pot constituir un delicte de revelació de secrets”, han explicat aquest divendres membres d’aquest col·lectiu.

La comissió municipal de Presidència i Règim Interior va aprovar cedir les dades del padró municipal si el govern ho demanava; d’aquesta manera Barcelona es posa al capdavant d’aquesta iniciativa per “liderar i promoure” que tots els ajuntaments catalans prenguin acords en el mateix sentit.