L’alcalde, Jaume Collboni, s’ha obert a negociar pressupost i la governabilitat de la ciutat alhora com fa mesos que li exigeixen Xavier Trias (TriasxBCN) i Ada Colau (BComú). El canvi d’estratègia del govern municipal, que fins ara es volia centrar només a pactar el pressupost, l’ha fet saber l’alcalde al ple d’octubre en què l’oposició li ha tombat de nou les ordenances fiscals per al 2024.

Collboni ha admès que l’exigència de Trias i Colau de negociar alhora pressupost i un pacte de govern ha dificultat l’acord pels comptes (que es van retirar abans de votar-los a la Comissió d’Economia), les taxes i els impostos. Per això, ha dit que el govern del PSC “farà un esforç” i prioritzarà converses amb TriasxBCN i BComú per veure “quines viabilitats tenim pel pressupost i la governabilitat de la ciutat”.

El meu compromís com a alcalde és continuar dialogant, aterrar propostes i veure quines viabilitats tenim per al pressupost i també la governabilitat ciutat”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

“L’Ajuntament tindrà pressupost”

Al ple, l’alcalde ha afirmat que l’Ajuntament tindrà pressupost, però no ha concretat com. Collboni ha reconegut que els primers comptes del mandat “marquen les línies generals” del govern per als propers quatre anys i, en aquest sentit, “és rellevant com es fa l’acord”. Collboni ho ha dit en resposta a una pregunta del líder del PP, Daniel Sirera, sobre com pensa aprovar els comptes.

Sirera ha lamentat que Trias i Colau vulguin negociar el pressupost “a canvi d’una cadira” i ha reclamat responsabilitat a l’alcalde i a la resta de forces polítiques.