Xavier Trias ha comparegut per oferir a Barcelona en Comú una comissió per fer el traspàs amb la “màxima transparència possible”. Trias ha assegurat que han de governar fins a l’últim dia i que tot el que s’hagi de fer i signar fins llavors -com per exemple, les nòmines o les subvencions- es farà amb l’acord que surti de la taula amb Barcelona en Comú. “No firmarem res que no els agradi”, ha dit Trias.

Trias ha contestat a Ada Colau, que ha apuntat al govern municipal de CiU d’afanyar-se a signar contractes abans que entri el nou govern municipal. L’alcalde en funcions ha dit que encara no ha pogut traslladar la proposta de la taula de traspàs a Colau perquè li ha estat impossible contactar amb ella durant el matí i que espera fer-ho al llarg del dia. Minuts després de la roda de premsa, però, la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha anunciat al seu compte de Twitter que ja ha pogut parlar amb Xavier Trias i que la taula de traspàs es posarà en marxa aquesta setmana.

“Deixem Barcelona en una situació financera forta”

Trias ha afirmat que el pròxim govern “es trobarà amb una economia sanejada”. Trias ha fet gala dels quatre anys de gestió financera de la ciutat: “Ha estat un èxit”, ha dit. L’alcalde en funcions ha assegurat que “Barcelona fa dèficit zero” i que les finances de l’Ajuntament estan sanejades i auditades per les principals agències de rating i auditories externes. Segons Trias, el deute vençut amb la Generalitat s’ha reduït fins als 44 milions d’euros a 31 de desembre de 2014.

Seguirà com a regidor “el màxim temps possible”

L’alcalde en funcions ha deixat clar que continuarà a l’Ajuntament en el proper mandat com a regidor a l’oposició. “Oi que estic aquí? Doncs no me’n vaig”, ha afirmat Trias quan se li ha preguntat per la seva continuïtat. I ha afegit que té obligacions” per fer i que seguirà. Ara bé, Trias no ha volgut confirmar si es quedarà al consistori tot el mandat: “la vida és molt llarga, però la voluntat és quedar-m’hi el màxim temps possible”.