MATÍAS ALONSO, secretari general i portaveu de Ciutadans. "No es podria entendre ni es produirà. Aquesta és una premissa fonamental. La possibilitat de que nosaltres pactem amb CiU o Esquerra, o amb forces que pensen a trencar Espanya, doncs no ho farem. Si s'arriba a qualsevol acord electoral, per exemple amb el PSC, serà també conforme a aquests criteris."

El comitè de pactes postelectorals de Ciutadans s’ha reunit per segona vegada després de les eleccions i ha traçat els eixos necessaris per negociar possibles pactes de governabilitat. La formació ha anunciat que no s’asseuran a negociar amb cap de les formacions que donen suport al procés sobiranista català.

“No es podria entendre ni es produirà, aquesta és una premissa fonamental. La possibilitat que nosaltres pactem amb CiU o Esquerra, o amb forces que pensen a trencar Espanya, no hi és, i per tant, no ho farem. Si s’arriba a qualsevol altre acord electoral, per exemple amb el PSC, serà també conforme a aquests criteris”, ha assegurat el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso.

La posició respecte a la formació que lidera Ada Colau és ben diferent. La cap de llista de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, va afirmar aquest dilluns que el partit podria arribar a acords amb Barcelona en Comú en aspectes concrets, com la creació d’un parc públic de lloguer.

D’altra banda, el partit que lidera Albert Rivera també ha anunciat que no negociarà per formar govern a cap ajuntament o comunitat autònoma espanyola si l’altra part no accepta el seu document de Compromisos per la Regeneració Democràtica. El text estableix, entre altres principis, l’obligació de fer públics els comptes dels partits, de separar qualsevol càrrec públic o de partit que estigui imputat per corrupció, o d’escollir els candidats amb un sistema de primàries.