El pla de xoc de Barcelona en Comú per als primers mesos de govern proposa reduir els salaris dels regidors, eliminar els cotxes oficials i posar fi a les dietes. Unes mesures que Ada Colau ha anunciat reiteradament durant la campanya. "Cal exemplaritat i som aquí per l'interès general i tornar l'Ajuntament a l'interès comú." Pel que fa a la mobilitat, Barcelona en Comú es compromet a crear la T-Ambiental, un nou títol de transport de 50 euros al mes, i a convocar un concurs per redactar el projecte per unir el tramvia per la Diagonal. Sobre l'habitatge, la formació proposa establir una taula de negociació amb els bancs que tenen pisos buits o executin desnonaments, i en cas que incompleixin les seves obligacions, sancionar-los. I en aquesta línia proposen un fons de cinc milions d'euros per atendre els casos més urgents de pobresa energètica. La candidatura també s'ha compromès a aplicar un pla de rehabilitació d'habitatges, que juntament amb altres programes pretén crear 2.500 llocs de treball a curt termini. Pel que fa a turisme, Ada Colau proposa aplicar una moratòria per a l'obertura d'hotels i apartaments turístics fins que s'elabori un nou pla de turisme que ha d'incloure, diu, la participació ciutadana. El pla de xoc també preveu aturar l'ampliació de La Maquinista i revisar concessions qüestionables, com la de la nova marina del Port Vell.

Si d’una cosa ha fet bandera Barcelona en Comú és de la transparència, de posar fi a les males pràctiques i en definitiva, de predicar amb l’exemple. I el pla de xoc que planteja la formació pels primers mesos de govern així ho recull. Per això, quan Ada Colau prengui el govern de la ciutat reduirà els salaris dels regidors, eliminarà els cotxes oficials i posarà fi a les dietes. Unes mesures que responen a la màxima de Barcelona en Comú: “Som aquí per l’interès general i per tornar l’Ajuntament a l’interès comú.”

Creació de llocs de treball

El pla de xoc preveu una inversió de 160 milions d’euros entre l’últim trimestre de 2015 i el primer semestre de 2016. D’aquests, es destinaran 50 milions d’euros a la creació de 2.500 llocs de treball mitjançant un programa d’ocupació sostenible, que inclou accions com la rehabilitació d’habitatges.

Garantir el dret a l’habitatge i als subministraments

Una de les mesures estrella anunciada durant la campanya és establir una taula de negociació amb els bancs que disposen de pisos buits o que estiguin realitzant desnonaments, i en cas que incompleixin les seves obligacions, segons la formació, se’ls imposarà sancions. I en aquesta línia també proposen un fons de cinc milions d’euros per atendre els casos més urgents de pobresa energètica.

Contra la pobresa infantil

Una partida important d’aquest pla de xoc, 20 milions d’euros, es destinarà a ampliar els barems d’accés a les beques menjador i a augmentar el nombre de places gratuïtes amb servei d’alimentació a casals i colònies d’estiu.

Primers passos per unir el tramvia

Pel que fa a la mobilitat, Barcelona en Comú es compromet a crear la T-Ambiental, un nou títol de 50 euros al mes que es podrà utilitzar en tots els transports i fins i tot amb el Bicing i el cotxe compartit. Colau també es compromet, en aquests primers mesos, a convocar un concurs per redactar el projecte per unir el tramvia per la Diagonal.

Treballar per un pla ciutadà de turisme

Barcelona en Comú proposa aplicar una moratòria per a l’obertura d’hotels i apartaments turístics fins que s’elabori un nou pla de turisme que ha d’incloure, diu, la participació ciutadana. El pla de xoc també preveu aturar l’ampliació de La Maquinista i revisar concessions qüestionables, com la de la nova marina del Port Vell.