Trias ho ha dit després de l’ofrena floral que ha fet la corporació municipal davant el monument a Rafael Casanova i en la qual hi era la regidora del PSC Assumpta Escarp però no, en canvi, els edils del PP. Precisament des de les files socialistes, l’alcaldable Jaume Collboni ha augurat que “Barcelona tornarà a ser un clar exemple de civisme” i ha demanat “respecte a totes les opinions”, un diversitat que, diu, ha enfortit el catalanisme polític, “un catalanisme d’inclusió”.

Ricard Gomà, d’ICV-EUiA, ha afirmat que aquesta Diada “és especial pel moment clau en el procés” i ha dit que espera que aquesta tarda s’omplin els carrers per tal que la v sigui “un èxit clamorós”. Segons Gomà, “no hi ha res més democràtic que la gent s’expressi”, i confia que ho faci “d’una forma il·lusionada i convincent”.  Ha recordat, però, que “volem decidir pel model de país però també pel de ciutat i dels barris”.

El republicà Jordi Portabella, d’UxB, també ha dit que espera que la d’avui sigui “una demostració festiva i massiva” i ha avisat que “ens juguem en part poder decidir el nostre futur”. Per això, ha afirmat que ha de quedar clar “que volem decidir i que res no ens pot aturar”.