XAVIER TRIAS, president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona: "Jo a vostès, que van escollir estar a l'oposició, els demano que s'ho repensin. És molt millor col·laborar i formar part d'una col·laboració que voler-se mantenir en una oposició que no dóna resultats positius. Això és una eina que no és una eina normal de fer política de confrontació entre partits sinó que és una eina de col·laboració de ciutats." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, PP "És evident també que hi ha un àmbit de decisió amb un clar contingut ideològic. Perquè hem simplificat l'administració de tres a una, però algú a vegades té la percepció que hem multiplicat els càrrecs i no hem fet el mateix amb les empreses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona." XAVIER TRIAS, president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "No admeto que aquí no hi hagi transparència. Hi ha una cosa que dóna la transparència absoluta: ser tants i de tants partits diferents. Per això els demano que se sumin a aquesta transparència. Això no consisteix a amagar res sinó a compartir."

Dos anys després de formar part de  l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de ser-ne escollit president, Xavier Trias ha fet aquest dimarts al ple de l’AMB balanç d’aquesta primera etapa a instàncies d’una pregunta del PP, l’únic partit que no va entrar a formar part del govern metropolità. Trias ha destacat, entre altres mesures, l’aprovació del Pla d’Actuació Metropolità, el Pla d’inversions metropolità i la primera convocatòria del pla de suport a polítiques socials municipals.

El portaveu del PP a l’Àrea Metropolitana, Alberto Fernández Díaz, ha retret a Trias la “fragmentació política” del govern metropolità. “A vegades sembla més un govern dividit per quatre que no format per quatre partits”, ha dit. El president de l’AMB ha replicat assegurant que els quatre partits han sabut superar les diferències per col·laborar conjuntament.

Accelerar la “transició metropolitana”

Alberto Fernández Díaz ha demanat al president de l’AMB que avanci en la “transició metropolitana” amb la supressió de competències del Consell Comarcal del Barcelonès com ara la gestió de les rondes de Barcelona. Trias ha respost que aquesta decisió correspon al Parlament de Catalunya i que l’AMB no ha nascut per ser un contrapoder sinó “amb ànims de col·laboració entre administracions”.