El revés del ple als horaris comercials encara és recent, però malgrat la falta d'acord polític, l'alcalde s'ha mostrat avui confiat de poder arribar a un consens. Ho ha dit en unes jornades sobre comerç de proximitat on, precisament, Trias ha reiterat que no farà res que perjudiqui els eixos comercials de la ciutat. I missatge també per a qui demana ampliar més els horaris: no es pot acontentar a tothom. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això és impossible. Beneficiar a tothom és impossible. Perquè hi hagi equilibri entre els diferents indrets de la ciutat necessitem també equilibri comercial." En aquest equilibri s'aferra el govern per defensar que l'obertura en diumenges es faci a tota la ciutat. Seria un error, asseguren, fer-ho només a les àrees amb més turistes ara que l'objectiu municipal és fer-los anar més enllà del centre. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Soc conscient i sé que avui hi ha districtes que diuen: 'escolta no tinc turisme, perquè he d'obrir?' Algun dia aquest turisme se'ns estendrà arreu dels districtes." Casualitat o no, i en plena crida al consens, en un descans de les jornades s'ha pogut captar aquesta imatge: la conversa entre Recasens i la regidora del PSC que porta els temes de comerç. Els socialistes han exigit avui, de nou, que s'aturi l'ampliació de grans superfícies a la ciutat perquè, diuen, ataquen directament el comerç de proximitat.

Trias ho ha dit aquest dimarts en el tancament d’unes jornades europees de comerç de proximitat en què, precisament, ha reiterat que no es pot fer res que perjudiqui els eixos comercials de la ciutat.

En el discurs de cloenda, l’alcalde de Barcelona ha admès que la situació política a l’Ajuntament “no és fàcil” per tancar un acord sobre l’ampliació d’horaris comercials. Tot i això, Trias ha volgut llançar un missatge d’optimisme: “Hem d’insistir que no és veritat que no puguem arribar a un consens.” Ara bé, ha remarcat un cop més l’exigència que posa per damunt de tot per segellar una entesa: “El més important és fer coses que no perjudiquin els eixos comercials.” Trias ha demanat als grups poder trobar un punt d’equilibri “perquè hi hagi equilibri entre els diferents indrets de la ciutat”.

En les mateixes jornades hi ha intervingut també aquest dimarts la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, que ha defensat l’aposta del govern perquè l’ampliació d’horaris comercials es faci a tota la ciutat i no en zones turístiques. “Ens equivocaríem si pensem només en els eixos que ja tenen èxit o atrauen més turistes”, ha dit Recasens, que ha assegurat que “el repte” dels horaris comercials “és una oportunitat per a la resta de districtes”.

En un comunicat, el Grup Municipal del PSC ha exigit al govern que s’aturi l’ampliació de sostre comercial en grans superfícies de la ciutat perquè “ataquen directament el comerç de proximitat”. Segons dades dels socialistes, els plans anunciats, com els de La Maquinista o la Sagrera, i els ja aprovats però encara sense construir suposaran un augment del 19% dels metres quadrats de grans superfícies.