Si les botigues han d'obrir més diumenges, Convergència i Unió és partidària que es faci a tota la ciutat per beneficiar el petit comerç. El PSC, en canvi, prefereix delimitar zones concretes i el PP, que obrin les àrees amb més afluència de turistes. Els dos partits creuen que deixar apujar la persiana a tota la ciutat afavorirà només les grans superfícies. Iniciativa és contrària a la liberalització d'horaris perquè ataca el model comercial i de ciutat. Unitat per Barcelona defensa que es pugui obrir a tot arreu per mantenir la cohesió als barris. Pel que fa al calendari, CiU i Unitat per Barcelona veuen bé deixar obrir els diumenges d'estiu. El PP proposa que es pugui fer tots els diumenges de maig a octubre per l'arribada de turistes. El PSC no ho concreta i manté aquests dies reunions amb el sector per consensuar una proposta. I tot això, amb quin horari? CiU aposta per quatre hores al matí per conciliació familiar, mesura que comparteix també Unitat per Barcelona. El PSC i el PP, en canvi, defensen l'obertura de comerços matí i tarda. Poques coincidències, per tant, entre els partits que sumen majoria a l'Ajuntament. Els socialistes, a més, posen com a condició "sine qua non" per a l'acord aturar l'ampliació de La Maquinista i Glòries. Unitat per Barcelona exigeix que una primera obertura en diumenges no sigui el primer pas a una liberalització total.

CiU, al govern municipal, s’aferra a la proposta que va pactar amb una part del sector comercial per obrir els diumenges de juliol i agost de 10 a 14 hores a tota la ciutat. És la mesura amb què es beneficia, asseguren, el petit comerç i es permet la conciliació laboral i familiar. Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), que aposta per una ciutat policèntrica, veu bé aquest acord, tot i que exigeix que no sigui un primer pas per a una liberalització més àmplia dels horaris. Si cal obrir més diumenges, des de la coalició defensen també fer coincidir els nous festius amb activitats firals especials.

Des del PSC, en canvi, s’aposta per delimitar zones concretes on obrir els diumenges i fer-ho en horari de matí i tarda. No hi ha opinió tancada quant als mesos de l’any, en espera de culminar una ronda de contactes amb el sector, sindicats i organitzacions de consumidors amb qui es vol consensuar una proposta. A més, posen com a condició per a qualsevol acord futur, aturar l’ampliació de metres quadrats dels centres comercials de La Maquinista i Glòries.

El PP manté l’oferta d’obrir a les àrees amb més afluència turística els diumenges de maig a octubre i més enllà de les dues del migdia per aprofitar l’època de l’any amb més visitants estrangers. A l’altre extrem, ICV-EUiA s’ha mostrat contrària a la liberalització d’horaris comercials perquè, afirmen, suposa un perjudici al comerç de barri i al model de ciutat.