ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Un immobilisme que, a més d'anar contra la llei, va sobretot contra Barcelona perquè perjudica el comerç i impedeix que aquells turistes que visiten Barcelona en festius puguin gastar els seus diners. I jo crec que això empobreix Barcelona."

Després que el Ple de la setmana passada rebutgés l’acord d’horaris comercials que el govern va pactar amb una part del sector, Alberto Fernández Díaz ha tornat a posar sobre la taula aquest dijous les demandes del PP per pactar una entesa en aquest assumpte. Els populars volen que l’obertura en diumenges es limiti a les zones amb més afluència de turistes i no a tota la ciutat. Demanen, a més, que es faci del mes de maig a l’octubre i que s’obri més hores de les quatre matinals que proposava el govern en l’acord amb una part del sector comercial.

Si no s’arriba a un acord, el líder municipal del PP ha amenaçat Trias de demanar a l’Estat que apliqui a la ciutat la llei d’horaris comercials que va impulsar el Govern espanyol per “l’imcompliment” de Barcelona. Fernández Díaz creu que la falta d’acord “perjudica el comerç i impedeix que aquells turistes que visiten Barcelona en festius puguin gastar els seus diners”. El PP reclama que l’obertura en diumenges es faci a la façana marítima, Ciutat Vella, la rambla de Catalunya, el passeig de Gràcia, l’eix Diagonal i els entorns de la Sagrada Família. Fernández Díaz ha assegurat que la proposta de Trias no beneficia el petit comerç sinó les grans superfícies.