XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo prefereixo mirar-ho pel costat positiu. Han fet un procés, jo des del primer dia vaig dir que creia que guanyaria el senyor Collboni, així ha estat. És molt difícil que no guanyi l'aparell d'un partit. Però el que he de fer és felicitar-lo, allargar la mà i oferir la màxima col·laboració possible perquè la ciutat vagi endavant. Ell voldrà competir amb mi, ell voldrà guanyar les eleccions, jo també les vull guanyar, però malgrat això, en determinades situacions de la ciutat de Barcelona ens hem d’entendre."

Trias ha valorat la victòria de Jaume Collboni a les primàries del PSC des de Colòmbia, on és aquests dies de viatge oficial per reforçar els vincles de Barcelona amb la ciutat de Medellín en l’àmbit de la cooperació. Des d’allà, l’alcalde ha recomanat a Collboni que, “encara que vulgui ser l’alternativa a Trias, les alternatives també exigeixen col·laboració”.

“Jo des del primer dia vaig dir que creia que guanyaria el Collboni i així ha estat, és molt difícil que no guanyi l’aparell d’un partit, però el que he de fer és felicitar-lo i allargar la mà per oferir la màxima col·laboració possible perquè la ciutat vagi endavant”, ha explicat.

“Afecte” a Jordi Martí

Trias no ha volgut valorar la feina del president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, que va quedar eliminat en la primera volta de les primàries. “Li tinc afecte, és una persona seriosa i porta la cultura al cor de debò”, ha destacat Trias, que ha afegit que Martí “s’ha trobat amb una situació difícil”. “Quan tu ets el cap d’un grup a l’oposició i els teus no et donen suport, ho passes malament”, ha sentenciat, en al·lusió a les discrepàncies públiques de Martí amb la resta de regidors en el debat sobiranista.