Després de la polèmica votació de pakistanesos en al primera volta de les primàries obertes del PSC, avui el partit ha presentat diverses mesures per millorar-ne el funcionament. En els tres punts de votació on es van registrar més vots estrangers hi haurà dos intèrprets, un d’urdú i un d’àrab. Els tres punts són la seu socialista de Ciutat Meridiana, el Centre Cívic de Trinitat Vella, i la seu del PSC de Ciutat Vella, on es van produir els 215 vots de ciutadans estrangers, la immensa majoria d’origen pakistanès.

A més dels traductors treballaran entre 5 i 10 controladors més de suport a l’Autoritat Electoral, que aniran voltant pels punts de votació per comprovar que tot funciona correctament. A més, hi haurà alguns cartells en anglès i hi haurà més material logístic per evitar que es formin cues als punts on es van registrar més vots.

A la seu de Ciutat Vella, on hi van votar un total de 615 persones, la més concorreguda, es renovarà el personal de la taula i hi haurà més presència de l’Autoritat Electoral, i s’habilitarà més material logísitic.