El primer avançament de l’escrutini, a les 19.56 h, donava la victòria a Carmen Andrés per només un vot. Però el següent ja ha anunciat que Jaume Collboni és el guanyador de les primàries del PSC de Barcelona. La segona volta de les eleccions primàries per triar el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona ha registrat força menys participació que la primera: hi han votat 5.534 persones, el 26% menys que dissabte passat (7.463).

La valentia de Carmen Andrés

El primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha comparegut a la seu d’aquesta nit electoral, a l’Hotel Condes de Barcelona, al passeig de Gràcia, per assegurar que aquestes primàries han estat “un èxit rotund”. Martí ha reconegut que “hem tingut les dificultats pròpies de la primera vegada”, que ha relacionat amb “gent que entén la política sense escrúpols” i alhora amb gent que ha volgut desqualificar aquestes primàries “de forma desproporcionada”. Martí ha felicitat tant el guanyador com la perdedora, perquè la seva valentia -ha dit- és la millor mostra del que pot arribar a fer una socialista amb treball i il·lusió.

Carmen Andrés ha felicitat el guanyador i ha donat les gràcies a la gent del seu equip i a tots els que l’han votada, sense deixar de subratllar que avui han estat prop de 800 més que fa una setmana. Andrés ha reivindicat que “tots tenim el dret i l’obligació d’explotar al màxim les nostres capacitats per allò que creiem”. També ha dit que “volem continuar amb aquest procés a Barcelona i és el primer que li demano al candidat”.

Posteriorment, en declaracions a BTV, Andrés ha avançat que a partir de dilluns s’hauran de produir canvis al grup municipal socialista. Ella els impulsarà, atès que el nou líder del socialisme barceloní, tot i no ser regidor, és Jaume Collboni, mentre que Jordi Martí, actual president del grup, és un dels derrotats en aquestes primàries.
Collboni: “Avui comença el futur”

En un to força més combatiu que el que l’ha caracteritzat durant les darreres setmanes, Jaume Collboni ha dit que “aquestes primàries no tenen marxa enrere”, que s’equivoquen qui les ataquen i que “qui ha d’explicar ara per què no són escollits en primàries obertes són els candidats de la resta de partits”. Després de citar tots els alcaldes socialistes de Barcelona des de Narcís Serra fins a Jordi Hereu, Collboni ha demanat als companys que se sentin orgullosos de la feina que han fet els socialistes en aquesta ciutat, “perquè serà la base a partir de la qual podrem vèncer la dreta l’any 2015”.

Collboni ha acabat dient que “és l’hora d’un projecte socialista genuïnament barceloní, fet per gent de Barcelona per a la gent de Barcelona”. El nou alcaldable socialista s’ha mostrat convençut que, “si aconseguim que això no s’aturi, guanyarem l’any 2015 l’alcaldia de Barcelona” per “tornar a somiar la nostra ciutat moderna, avançada, oberta i igualitària”.