Queden poc més de dos mesos per a les eleccions municipals a Barcelona 2023 i l’enquesta del diari ‘El Mundo’ apunta a un possible empat tècnic entre el candidat de Junts, Xavier Trias, i el del PSC, Jaume Collboni. Tots dos aconseguirien una representació d’entre nou i 10 regidors al consistori. Collboni superaria només per una dècima Trias pel que fa a l’estimació de vot.

L’enquesta, feta per Sigma Dos, situa Barcelona en Comú en tercera posició, amb nou representants. Al darrere hi quedaria Esquerra Republicana, que dels 10 regidors actuals passaria a tenir-ne set o vuit.

Pel que fa al Partit Popular, doblaria els resultats del 2019 i aconseguiria quatre representants a l’Ajuntament. Vox podria entrar al consistori amb dos regidors (està a mig punt d’aconseguir el 5 % dels suports necessaris). Ciutadans, amb Anna Grau al capdavant, en quedaria fora. Tampoc no aconseguirien representació Valents, la candidatura encapçalada per Eva Parera; ni la CUP.

L’estimació de vot

Segons l’enquesta d”El Mundo’ el PSC guanyaria les eleccions amb una estimació de vot del 20,5 %. És només una dècima per sobre de Junts, que obtindria el 20, 4 % dels suports. BComú aconseguiria un 19,2 % dels vots i ERC, un 15,8 %. El PP té una estimació de vot de 8,4 % i Vox, del 4,5 %. Finalment, Ciutadans es quedaria amb un 2,8 % dels suports.

El líder més ben valorat, Xavier Trias

L’enquesta també ha preguntat sobre la valoració dels candidats. El més ben situat i l’únic que aprova és Xavier Trias, amb un 5,2. Ana Grau i Ernest Maragall empaten amb una nota de 4,9. Just per sota queda Jaume Collboni, que obté un 4,8. El segueix de prop Eva Parera, que aconsegueix un 4,7. Colau també suspèn amb un 4,2. Finalment, les últimes posicions són per a Daniel Sirera, amb un 3,7, i per al candidat de Vox, Gonzalo de Oro-Pulido, que obté una nota de 4,1.