Actualment, al Consell d’Administració de Fira de Barcelona només hi ha una dona, Núria Basi, que deixarà el càrrec perquè se li acaba el mandat. L’alcaldessa vol que els quatre llocs que s’han de renovar els ocupin dones i ha afegit que treballarà per aconseguir-ho a curt termini.

En la travessa de noms que hi ha sobre la taula per rellevar els consellers actuals (també deixen el càrrec Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí) hi ha dues dones: Helena Guardans, presidenta executiva de Sellbytel i que ja va descartar presidir la Fira, i Mar Alarcón, fundadora i consellera delegada de SocialCar. Els altres dos llocs està previst que els ocupin Manuel Vallet, vicepresident de Catalonia Hotels, i Pau Relat, conseller delegat de MAT Holding i president de l’associació d’empresaris catalans FemCat.

Els relleus es van aprovar en el darrer consell executiu de la Cambra de Comerç i es confirmaran el 21 de juny en el ple de la institució, format per 69 empreses. Ara bé, la ratificació es farà al consell general de Fira de Barcelona que se celebrarà aquest juliol, després de rebre el vistiplau de l’Ajuntament i la Generalitat. Serà aquest mateix dia quan el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, anunciarà el relleu del president actual de la Fira, Josep Lluís Bonet.

Mentre que els consellers són sempre proposats pel ple de la Cambra de Comerç, en el cas del president de la Fira de Barcelona, la proposta la farà personalment Miquel Valls, previ consens amb els altres membres del consorci. Fonts de la cambra ja han descartat que sigui el director general de Telefónica, Kim Faura, un dels dels perfils que més havia sobresortit en els darrers mesos. Qui ocupi el càrrec, que Colau ha demanat que sigui una dona, tindrà un mandat de quatre anys prorrogable a vuit.