supermercat 24 hores

Els supermercats i botigues de queviures de Sarrià hauran de tancar des de les 22 h i fins a les 7 h de l’endemà mentre duri la festa major del barri. Així ho ha ordenat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una resolució que ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i a la qual ha tingut accés betevé.

La mesura s’ha pres per frenar la venda d’alcohol a joves i menors d’edat i, també, per evitar botellades i les molèsties que generen. “L’obertura en horari nocturn d’aquests establiments […] posa en risc la convivència en l’espai públic i els propis hàbits saludables”, pregona la resolució.

A quina àrea no es podrà comprar alcohol?

El document delimita l’àrea representada al mapa següent, compresa entre el carrer de Ramon Miquel i Planas, l’avinguda de Josep Vicenç Foix, el passeig de Manuel Girona i la via Augusta. Es tracta, de fet, d’una superfície superior als 566.000 m², al voltant del carrer Major de Sarrià.

mapa sarria prohibicio venda alcohol

Una prohibició que arriba per quedar-se

El text no només preveu la restricció horària durant la Festa Major de Sarrià del 2022, sinó que avisa que s’allargarà “les successives anualitats” sempre que hi hagi “motius d’ordre públic, convivència o mediambientals”. És a dir, que si l’Ajuntament de Barcelona constata que hi ha risc d’haver-hi botellots i venda d’alcohol a menors, forçarà els supermercats a tancar de 22 a 7 h cada festa major.

La prohibició arriba pocs dies després que el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, escrivís una carta oberta al jovent del districte i els alertava sobre el risc de beure alcohol i drogar-se.