El PDeCAT de Barcelona ha reunit aquest dimecres a les Cotxeres de Sants més de 300 militants en un sopar groc de Nadal en solidaritat amb els líders independentistes empresonats o a l’estranger. El partit ha posat un preu de 28 per al sopar amb l’objectiu de recaptar fons per a sufragar els costos judicials dels acusats. També s’han instal·lat al fons de la sala dos recipients de cartró destinats a recollir donatius per a la caixa de solidaritat dels presos i exiliats.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet i Àngels Chacón; la candidata del PDeCAT a Barcelona, Neus Munté; el president del partit, David Bonvehí; i tots els regidors de la formació a la capital, encapçalats pel president del grup, Xavier Trias; el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol, i altres diputats del grup parlamentari. També hi ha assistit el president del PNB, Andoni Ortuzar i el membre de l’Euzkadi Buru Batzar, Joseba Aurrekoetxea.

A l’inici de l’acte, la presidenta de la federació del PDeCAT a Barcelona, Mercè Homs, ha llegit una carta de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, empresonats a Lledoners, en què s’han mostrat convençuts que “arribarem a la llibertat junts i pacífics com ho fan les naciones civilitzades”. Els tres exconsellers també han assegurat que ni la “intolerància de l’Estat, ni els tribunals, ni els jutges ni cap amenaça impediran que Catalunya faci realitat el “somni” de la independència.

Torra demana als presos que aturin la vaga de fam

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha sumat a les veus que aquest dimecres han demanat als presos de Lledoners que aturin la vaga de fam. “Tenen un coratge increïble però hi ha un punt d’angoixa”, ha dit Torra, i s’ha mostrat confiat que la població civil catalana actuarà de manera “democràtica, justa i no violenta” el 21-D.