Jordi Graupera ha presentat els quatre noms forts de la seva llista electoral per a les eleccions municipals del 2019. Aniran a la segona, tercera, cinquena i setena posició: són l’advocada Maria Vila, l’exmembre del Diplocat Diana Corominas, la doctora en física Violeta Gràcia i el jurista Guillem López, respectivament. Tots formen part de la candidatura Barcelona és Capital, amb la qual es va presentar Graupera a les primàries.

Com que Graupera va obtenir més del 50 % dels suports en la primera volta de les primàries independentistes, no caldrà que la segona volta el ratifiqui com a cap de llista. Això també li dona dret a triar quatre candidats més de la llista. Més enllà d’aquests noms, Jordi Graupera també ha demanat el vot per a Adrià Alsina, que va quedar segon a la primera volta però que en aquest nou escenari, com a molt, podrà ser el candidat número quatre.

“La llista no està en subhasta”

El filòsof i periodista ha reiterat que “no arribarem a cap acord amb altres partits” abans de les eleccions municipals. Graupera ha assegurat que el PDeCAT, ERC i la CUP han tingut temps de sumar-se a les primàries obertes però que “han preferit no fer-ho” i, per això, ha assegurat que ara la seva llista “no està en subhasta”.

Gerard Ardanuy deixa les primàries

En la segona volta de les primàries independentistes, els electors hauran de triar qui ocupa els diferents llocs de la llista (a banda dels que ja ha designat el mateix Graupera) d’entre els 36 noms que van superar la primera volta. Un d’aquests 36 noms és el del regidor de Demòcrates a l’Ajuntament, Gerard Ardanuy, que avui ha anunciat que deixa la cursa de les primàries.

Ha assegurat que el seu objectiu era “participar en el procés” i que, per tant, ara ja “no té sentit” continuar en la segona volta. Tot i això, Ardanuy ha dit que no es desvincularà de la llista de Graupera i que treballarà per definir el programa electoral, centrat en tres branques: la millora de la qualitat de l’aire, el transport públic i l’educació. A més, s’ha posat a “disposició de Graupera per al que calgui”.