El PSC plantejarà al ple de divendres a l’Ajuntament, l’últim de l’any, una nova reprovació al govern d’Ada Colau, en aquest cas per no haver aprovat el pressupost del 2019. L’any que ve arrencarà amb els comptes del 2018 prorrogats. L’executiu municipal va presentar una proposta a l’octubre però no s’ha portat a votació i, segons l’oposició, no hi ha hagut negociació. La proposta que se sotmetrà a votació denuncia “una manca de diàleg real”.

“El govern acaba el mandat a la deriva i amb símptomes d’esgotament”, ha dit Jaume Collboni (PSC), que denuncia que “Colau ha tirat la tovallola amb el pressupost”. Pel líder municipal socialista, la pròrroga pressupostària suposarà “allargar els errors dels comptes del 2018”, pels quals el govern municipal ja va ser reprovat al juliol. Collboni ha denunciat que Colau no els ha presentat cap proposta concreta, fet que demostra que “no saben què fer amb la ciutat”.

El PDeCAT reclama una negociació

A banda del PSC, el PDeCAT també portarà a debat l’absència de pressupost per al 2019. La proposició que es votarà demana al govern municipal que porti a aprovació inicial “un pressupost expansiu i de progrés” per a l’any que ve “que respongui a les necessitats reals de la ciutat”. El text també reclama un procés de participació amb la ciutadania i els grups municipals per negociar els comptes.

El portaveu Jaume Ciurana ha lamentat que quan falten pocs dies per acabar l’any no tinguin sobre la taula cap proposta pressupostària per al 2019. “No és que no ens posem d’acord en la negociació, és que no ha presentat cap proposta als grups”, ha sentenciat. Ciurana ha recordat que el PDeCAT va presentar una llista de prioritats a l’alcaldessa que no ha tingut resposta.