"Sembla una autopista i no hi ha zones verdes." "No m'agrada passejar perquè no és agradable, sempre soroll.." SANTI SERRA, president de l'AV Sant Andreu de Palomar "Volem que sigui una via de comunicacio dels barris, amb zones verdes, que la gent pugui passejar."

Les entitats veïnals de la Meridiana volen que aquesta avinguda “deixi de ser la ciutat oblidada”. Aprofiten ara que totes les mirades s’hi fixen per la Via Lliure de l’11 de setembre per reclamar solucions a diverses deficiències. Asseguren que aquest ha de ser un eix cívic de referència, i aprofiten per fer una sèrie de peticions al govern municipal.

Entre les reivindicacions, exposades en un comunicat, demanen que la Meridiana deixi de ser una autopista urbana. En aquest sentit, es queixen que tant l’amplada dels carrils com la freqüència semafòrica prioritzi clarament el cotxe al davant dels vianants.

D’altra banda, també reclamen que es prioritzin el transport públic i la bicicleta. Les associacions reclamen que es creï un carril bici segregat en calçada perquè els ciclistes circulin amb seguretat.

Els veïns també lamenten que la Meridiana continuï sent un espai deshumanitzat. Segons afirmen, tant l’arbrat com la il·luminació o les poques zones verdes no contribueixen a crear un espai acollidor que convidi a passejar-hi, un fet que també dificulta l’activitat als comerços d’aquesta via.

Finalment, les entitats reivindiquen que es trobi una solució per eliminar el mur que hi ha al tram comprès entre Fabra i Puig i el pont de Sarajevo.

Les associacions signants del comunicat són l’AV de la Sagrera, l’AV de Navas, l’AV de Sant Andreu de Palomar, l’AV de Torre Llobeta, l’AV de Barri de Porta, l’AV del Clot – Camp de l’Arpa, l’AV de Sant Andreu Nord – Tramuntana, l’AV del Congrés – Indians, l’AV de Prosperitat, l’AV de Meridiana Cero.

Paral·lelament, l’Assemblea Nacional Catalana ultima els preparatius per a la mobilització de la Diada. El ritme d’inscripcions per participar-hi ha agafat embranzida, tot i que hi ha trams amb places lliures a Sant Andreu. Aquests dies els voluntaris tenen feina per atendre les persones que van a recollir les samarretes commemoratives de la Via Lliure. Ja n’han venut més de 180.000.