Tot a punt per a la Via Lliure a la República Catalana, que aquest Onze de Setembre vol omplir la Meridiana. 24 hores abans de la mobilització, la Via ja té tots els trams plens i els seus organitzadors ja parlen d'”èxit”.

Per la seva banda, l’Ajuntament ja té tot l’operatiu a punt i l’alcaldessa, Ada Colau, ha garantit que “farem un gran esforç com a ciutat i molt contents de fer-ho un any més per una manifestació que es preveu massiva i cívica, com els darrers anys“. Precisament, Colau seguirà la Via des del Centre de Coordinació de tots els serveis municipals (CECOR), on se centralitzen tots els serveis tècnics necessaris. “Em sembla que com a alcaldessa i responsable màxima de la seguretat de la ciutat”, ha dit, “és un bon lloc per seguir la coordinació i el correcte seguiment dels esdeveniments”.

Els president de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Quim Torra, han aprofitat avui per fer de nou una crida a la participació, que preveuen massiva ja que, segons Sànchez, “ja podem dir amb tranquil·litat que la Meridiana estarà plena“. La crida que les dues entitats van fer divendres passat per sumar 125.000 inscripcions més ha donat resultat i els organitzadors auguren un “gran èxit”, tot i demanar que “ningú es confiï i demà tothom vagi a la Meridiana”.

Torra i Sànchez han volgut fer un agraïment als serveis tècnics municipals, que fan possible que demà es faci la Via, i també als barcelonins i als veïns de la Meridiana “per la paciència per la molèsties que es puguin ocasionar demà”.

Vista la mobilització massiva prevista, Ajuntament i organització fan una crida a fer servir els transports públics i a mantenir, en tot moment, l’ambient cívic i festiu.