Una projecció d’un audiovisual a la façana del Palau de la Generalitat, símbol d’autogovern, va resseguir l’evolució del país a partir del paper que hi han jugat les biblioteques de Catalunya. El mapatge es va acompanyar amb música original composta per Salvador Brotons i interpretada per la Banda Municipal de Barcelona. En l’acte, dissenyat per Josep Maria Mestres i conduït per l’actor Pep Cruz, hi van participar personalitats com Cesc Gelabert, Alba Carmona, Sílvia Bel, Mercè Pons i Rosa Renom, que van fer una lectura de relats personals de bibliotecaris i bibliotecàries de diversos moments històrics.

Així va arrencar una celebració molt marcada pel caràcter polític, que coincideix amb l’inici de la campanya de les eleccions del 27 de setembre. Precisament, el mateix dimecres i durant l’acte d’entrega de les medalles del Parlament, el president va fer una crida a persistir en la demanda de canvis. Mas va mostrar-se convençut que si la societat catalana continua exigint canvis de fons, els polítics hauran d’assumir que cal fer-los.

D’altra banda, a la ciutat s’ultimen els preparatius per als actes de l’Onze de Setembre. Ada Colau es reunirà aquest dijous amb les entitats organitzadores de la manifestació de la Diada. A les 11 h, l’alcaldessa rebrà a l’Ajuntament el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium Cultural, Quim Torra. Colau ja va dir que no assistirà a la Via Lliure perquè fa referència explícita al 27-S.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a