El president de la Secció Sindical de la Guàrdia Urbana del SSPM, Juan Ávila, ha assegurat a betevé que el servei que presten aquests dies de Setmana Santa al front marítim i també a plaça de Catalunya es troba “sota mínims”, ja que, afirma, que malgrat que patrullin per les zones de concentració de la venda ambulant il·legal, hi ha altres serveis prioritaris que s’han d’atendre, com robatoris i accidents, i que per això han de distribuir els agents per donar cobertura a les necessitats.

Ávila també ha explicat que es produeix una “falta de respecte” dels venedors del “top manta” cap als agents de la Guàrdia Urbana i que es troben en “inferioritat numèrica”. A més, ha afegit que també s’han produït moments de tensió i, fins i tot, alguna agressió. El representant sindical assegura que actualment el cos policial no intervé als venedors el gènere que venen per evitar, diu, “desordres públics”.

Hores extres voluntàries, la solució a curt termini

La secció sindical del SPPM a la ciutat vol recuperar les hores extraordinàries que els agents podien fer voluntàriament per solucionar, a curt termini,  el problema de manca de personal —i que, afirmen, posa en risc la seguretat dels agents. Asseguren que se’ls ha restringit la possibilitat d’ampliar la jornada i, en aquest sentit, denuncien restriccions pressupostàries.

Per posar fi a la necessitat de més agents de la Guàrdia Urbana, el sindicat proposa que es creïn noves convocatòries perquè es pugui ampliar el nombre actual d’efectius, que actualment se situa aproximadament en 2.800 agents.