Els fets es remunten el febrer de 2008 quan la noia va trencar la relació que mantenia amb un cap de la Guàrdia Urbana des de feia uns mesos. Segons el relat de la Fiscalia, el subinspector sabia la contrasenya del correu electrònic de la seva exparella i es va aprofitar d’això per entrar al seu compte i enviar a tots els seus contactes una imatge d’ella fent una fel·lació. A més,  segons el ministeri fiscal, va acompanyar el missatge damb el seu número de mòbil, incitant a trucar-li per a serveis sexuals.

La noia va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra on acusava el subsinspector de ser l’autor de l’enviament massiu d’aquesta imatge de caire sexual com a venjança. Fonts municipals consultades per betevé expliquen que la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) va tenir constància del procés penal el 2009, quan va obrir una investigació al subinspector i li va retirar l’arma i el va canviar de destí. Dues mesures cautelars però que es van aixecar al cap de dos anys. Segons les mateixes fonts, la UDAI li va oferir ajuda psicològica i es va posar a la seva disposició per si “es produís cap acte de discriminació”.

Segons explica el rotatiu, el subsinspector inicialment va negar haver estat l’autor de l’enviament de la imatge. Ara bé, després, segons La Vanguardia, la noia va gravar una conversa telefònica on el cap de la Guàrdia Urbana reconeixia haver enviat el correu i es lamentava del que havia fet. Tot plegat, caldrà provar-ho en el judici que se celebrarà el proper 28 d’abril, nou anys després dels fets.