Amb l’inici de la temporada de platges, el venedors ambulants il·legals també han començat a estendre les mantes al passeig Marítim. Per això, Alberto Fernández Díaz ha demanat un pla de xoc contra el “top manta” que vagi més enllà de les mesures dissuasives empreses l’estiu passat: “La competència deslleial no es frena amb un ‘skate park'”, ha dit.

Paral·lelament, el president del Grup Municipal del PP ha denunciat que el govern d’Ada Colau té “comerçfòbia” i que hi ha hagut un “trencament absolut” amb el sector del comerç i els restauradors. D’una banda per la “permissivitat amb els manters” -amb la creació de la cooperativa d’exvenedors a la manta Diomcoop– i, de l’altra, per la “incapacitat” d’haver consensuat una nova ordenança de terrasses, el primer mandat que va rebre el govern Colau del Ple.

Polèmica per unes declaracions sobre els refugiats 

Durant la roda de premsa, Alberto Fernández Díaz ha encès una polèmica en demanar que l’Ajuntament aculli, de forma prioritària, els refugiats cristians. Unes declaracions que van ser ràpidament contestades per l’entitat religiosa Justícia i Pau, que ha rebutjat que les administracions discriminin per motius religiosos. Per altra banda, SOS Racisme ha advertit que discursos com el de Fernández Díaz legitimen comportaments racistes.