El consistori invertirà 161.725 € procedents de la taxa turística a activitats a les places del Sol, la Revolució, la Vila, el Diamant i la Virreina en el marc del Pla de places de Gràcia. Del total, 93.000 € serviran per reforçar el manteniment de l’espai públic i la resta, per a espectacles de circ, tallers i el Quiosc de Jocs de la plaça del Sol. És la primera vegada que el consistori dedica diners de la taxa turística a activitats lúdiques i de dinamització.

La partida de la taxa turística que es destinarà a Gràcia és sensiblement superior a la de l’any passat. El 2016, el districte va rebre prop de 10.000 euros per millorar l’accessibilitat del refugi antiaeri de la plaça del Diamant per a persones amb discapacitat visual. Aquest any, en canvi, s’hi destinaran 161.725 euros, que es repartiran entre els diferents espais del Pla de places de Gràcia. La partida més important, 93.000 €, es destinarà a reforçar el manteniment de l’espai públic de les places que tenen un ús especialment “massiu” durant els mesos d’estiu. D’altra banda, 36.000 € serviran per finançar el Quiosc dels Jocs de la plaça del Sol i els tallers creatius que s’hi fan, 16.000 euros es destinaran als espectacles de circ que es fan a l’estiu, i 10.000 seran per a la dinamització de les places durant les festes de Nadal.

L’anunci coincideix amb el que va fer fa tots just uns dies el consistori d’invertir 1,2 milions d’euros de la taxa turística a reforçar els autobusos que van a la Barceloneta aquest estiu. Totes dues mesures formen part de l’estratègia municipal de destinar els diners provinents de l’impost turístic a compensar aquells barris o zones de la ciutat que reben més els efectes de l’afluència massiva de visitants.