L’arribada del bon temps ha fet aflorar, un any més, la presència de venedors a la manta. Si bé l’any passat es van situar de forma majoritària a la zona del Port Vell, enguany han optat com a primera ubicació pel passeig Marítim. Per això, Gerardo Pisarello ha assegurat que l’Ajuntament actuarà “de forma decidida per evitar que la venda no autoritzada es pugui produir”. En aquest sentit, ha dit que els cossos policials faran una “saturació de l’espai públic”; és a dir, hi haurà patrulles de la Guàrdia Urbana que estaran a la zona com a mesura dissuasiva perquè no s’hi posin manters.

L’oposició s’ho veia venir

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha avisat que la reaparició del “top manta” “era una cosa esperable” i ha acusat el govern d’haver-se quedat de braços plegats: “Aquesta incapacitat per reaccionar o voler negar la problemàtica ens sembla que és d’una irresponsabilitat absoluta.”

Per la seva banda, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha demanat a l’executiu que faci dos plans. D’una banda, un pla per “protegir el comerç de proximitat davant la competència deslleial del ‘top manta'”, i de l’altra, un segon pla per promoure Barcelona com a destinació turística “de compres”. Mejías també ha criticat la creació de la cooperativa Diomcoop perquè “agreuja” les entitats de comerciants, ja que -ha dit- no reben inversions de 800.000 € com la cooperativa. El PP també ha demanat un pla de xoc contra el “top manta”.