Entrem a un col·legi electoral que, en realitat, és un centre cívic. És la primera evidència que indica que el 14-F serà una jornada diferent a la resta perquè, aquesta vegada, molts ciutadans canviaran el punt de votació habitual. I a terra, la segona evidència: marques per esponjar la filera i evitar aglomeracions, amb les entrades i sortides, també, definides i delimitades.

Una desena de municipis catalans s’han avançat i han assajat com serà la jornada electoral del 14 de febrer. La tercera gran diferència la trobem en arribar a la mesa electoral: mampara de metacrilat que separa els electors de l’urna.

Els tres membres de la mesa estan, aquesta vegada, més lluny, a més d’un metre i mig de distància. I cadascun d’ells, a més, equipats amb un EPI. És a dir, que duen guants, ulleres, mascareta FFP2, pantalla facial i van vestits amb una bata. Això només serà així en unes hores determinades de la jornada.

En el moment de mostrar la identificació, no hi haurà cap contacte, ni entre els membres de mesa i els electors, ni tampoc amb els documents. De fet, com a electors, haurem d’accedir al punt de votació amb mascareta que, només si és necessari, ens haurem d’enretirar per facilitar que ens identifiquin.

Més enllà de les mesures de prevenció de contagis, també s’han marcat uns horaris per anar a votar. La Generalitat recomana fer-ho per franges horàries en funció del perfil del votant i de si és considerat de més o menys risc.