La candidata de JxC, Laura Borràs, ha respost a la demanda que Manuel Valls ha interposat contra ella i Pere Aragonès (ERC) per haver-lo qualificat de xenòfob i deportador: “Senyor Valls, posi les querelles que vulgui, que no em farà callar”. A més, Borràs ha insistit que “és una realitat que va deportar persones” i ha recordat a l’ara regidor a l’Ajuntament de Barcelona que “té una condemna del TEDH” i que “jo soc aquí per recordar-l’hi sempre que calgui”.

Borràs ho ha dit des d’un acte de la campanya de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14-F, a Figueres. Hi han participat també noms destacats de la candidatura a les comarques gironines i el cap de llista, Carles Puigdemont, en una connexió telemàtica des de Waterloo. Més enllà de l’embat contra Valls, Laura Borràs també ha reivindicat que la seva candidatura és bona mostra que JxC és feminista, després que la socialista Carmen Calvo hagi carregat contra Junts per “no haver fet polítiques feministes”.

Per la seva banda, Carles Puigdemont s’ha fet ressò de la intervenció de Josep Borrell, l’alt representant de la UE, a Rússia aquest divendres. En el marc d’una trobada amb el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov, el representant del govern de Putin ha recordat a Borrell que els líders independentistes del referèndum són a la presó. Davant d’això, Puigdemont ha remarcat la “humiliació” de Borrell: “Cada vegada que vagis pel món donant lliçons, algú et recordarà que heu pegat persones innocents i que heu empresonat líders polítics”, ha sentenciat Puigdemont.