El punt de votació que el Consolat de l’Equador ha habilitat al pavelló d’Itàlia ha estat obert fins a les cinc de la tarda. Des del consolat equatorià aquestes setmanes s’han fet crides per anar a votar al matí, després que el dia de la primera volta alguns ciutadans es quedessin sense poder exercir el seu dret a causa de les cues que es van formar. La crida sembla que ha fet efecte, ja que segons el cònsol de l’Equador a Barcelona, Richard Olivo, la participació fins al migdia era elevada. Finalment han votat 17.000 persones, 6.000 més que a la primera volta.

Aquesta vegada no s’han repetit les cues de les últimes votacions, però també s’han viscut algun moment de tensió quan uns minuts abans de les cinc s’ha tancat les portes del Pavelló Italià. Un centenar de persones s’han quedat sense poder accedir el recinte i dipositar el seu vot. Cal recordar que fins fa poc, els equatorians que, vivint a l’estranger, no anaven a votar a les eleccions del seu país rebien una sanció econòmica, ja que, per als residents, és obligatori participar a les eleccions. Molts dels qui s’han acostat al punt de votació desconeixen que aquesta sanció havia desaparegut.

A les cinc el cònsol ha sortit del recinte per entregar justificants aquells qui s’han quedat sense poder votar.  Amb aquest justificant que assegura que era resident a l’estranger quan hi va haver les eleccions, les persones que no hagin votat ja no tindrà cap problema burocràtic a l’hora  de realitzar tràmits amb el govern equatorià.