Tots els districtes de la ciutat excepte dos tenen seccions censals on Convergència i Unió s’ha emportat la victòria. Un d’aquests és Nou Barris, amb la renda per càpita més baixa de la ciutat i on els desnonaments han fet estralls. Allà, cap de les 117 seccions va optar per Xavier Trias. Tampoc no va aconseguir el triomf les 54 seccions de Ciutat Vella. Es tracta d’una situació nova, que no s’havia produït en les eleccions de 2011.

Just a l’altra banda hi ha Sarrià – Sant Gervasi, on CiU ha guanyat de forma aclaparadora arreu excepte al bell mig de la serra de Collserola: la zona més muntanyosa de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes va optar per Colau, una dada que no és visible en les divisions per barris.

En els districtes partidaris d’Ada Colau com Sant Martí també hi ha algunes illes que naveguen en la direcció contrària. Es tracta de la zona marítima de la Vila Olímpica, situada davant de la platja de la Nova Icària, dels blocs que envolten el Parc de Diagonal Mar o dels ciutadans que viuen a prop del Parc del Centre del Poblenou; també s’han pintat de color blau moltes seccions del Camp de l’Arpa del Clot, fronteres amb l’Eixample i la plaça de les Glòries.

Convergència és minoritària també a Sant Andreu, on només ha guanyat en set seccions censals. Entre aquestes, el límit entre Sant Andreu i la Sagrera, més concretament, la zona que encercla el camp de futbol Narcís Sala i els blocs propers al Club Natació Sant Andreu. A Sants-Montjuïc són l’excepció les seccions censals frontereres amb el districte de les Corts, és a dir, els veïns de l’avinguda de Madrid i el carrer de Berlín, i també alguns dels carrers de Joan Güell i del Tenor Masini. De fet, de les 117 seccions que hi ha al districte, 100 han optat per Colau i només 17 per Trias.

El districte de Gràcia és on el vot està més repartit territorialment: 49 seccions per a Trias i 38 per a Colau. Han optat per Convergència els habitants de la Salut, Vallcarca i els Penitents i els barcelonins que viuen a l’entorn de la Travessera de Dalt; i han triat Colau els del Coll i la Vila de Gràcia. Pel que fa a Horta-Guinardó, partidari de BComú, en la divisió per seccions censals es poden detectar algunes illes de cases de la Font d’en Fargues, Can Baró i el Baix Guinardó en què Trias va obtenir majoria.

A més de Sarrià – Sant Gervasi, a les Corts i l’Eixample és on Convergència va obtenir millors resultats. CiU va sortir victoriós en 53 seccions del districte de les Corts i BComú només va guanyar en quatre, les que estan situades a tocar de l’Hospitalet. Al districte dissenyat per Ildefons Cerdà, Trias va guanyar en 140 seccions i Colau en 33, les que limiten amb Hostafrancs, el Raval i el Parc de la Llacuna i el Poblenou.

L’illa del PP

Un cas apart és el del Partit Popular. Al districte de Sant Martí, enmig d’una Barcelona pintada amb els colors de Barcelona en Comú i Convergència i Unió, sobreviu l’única secció censal en què encara guanya el Partit Popular: la secció 108. Es tracta de 239 vots procedents d’una illa de cases del barri de Sant Martí de Provençals situada al voltant de la plaça de la Infància i a només tres carrers de la comissaria de la Policia Nacional del districte. Respecte a 2011, els populars han perdut 10 seccions censals on guanyaven per majoria, quatre a Sant Martí, tres a Nou Barris i la resta a Horta-Guinardó, Ciutat Vella i l’Eixample.