Resposta de Xavier Trias l'endemà de la derrota. Convergència i Unió ha analitzat aquesta tarda els resultats de les municipals després que aquest matí ho fessin els dos partits per separat. La federació no amaga la decepció per haver perdut l'alcaldia de Barcelona, tot i que han estat la primera força a Catalunya. La direcció ha qualificat d'excel·lent i bona la gestió de Trias a l'Ajuntament però ha lamentat que això no s'hagi traduït en vots. CiU veu ara amb preocupació el futur govern d'Ada Colau, a qui auguren poca estabilitat. També els amoïna el model de ciutat i el paper de Barcelona en el procés sobiranista. RAMON ESPADALER, secretari general de CiU "Que hi ha preocupació per la victòria d'Ada Colau a Barcelona per part de CiU? Sí, però crec que va més enllà de les sigles de CiU aquesta preocupació per aquest nou govern. I aquesta preocupació hi és des de la perspectiva del procés? Sí. I ho és des de la perspectiva socioeconòmica? També. Ho és en tots els sentits." De la continuïtat de Trias com a cara visible de CiU a l'Ajuntament, asseguren que no se n'ha parlat i que el debat no està obert perquè ell mateix es va comprometre a seguir. La federació tampoc no ha volgut concretar si els resultats de les municipals afecten les eleccions al Parlament previstes per al 27 de setembre.

Sobre la derrota de Trias, la federació creu que s’ha produït perquè no s’ha fet arribar prou bé al ciutadà la seva gestió, que asseguren que ha estat “excel·lent”. També reconeixen que no han sabut sintonitzar amb part de l’electorat metropolità i que la irrupció de noves forces polítiques els ha perjudicat. Els dirigents de CiU admeten que estan preocupats per la victòria d’Ada Colau, sobretot, per la continuïtat del procés sobiranista i el context socioeconòmic.

Tot i això, el secretari general de Convergència i Unió, Ramon Espadaler, i el secretari general adjunt, Lluís Corominas, han posat especial èmfasi en el triomf obtingut per CiU en el conjunt de Catalunya, on ha estat la força més votada.