MIQUEL ICETA, secretari general del PSC "La senyora Colau ha dit clarament que ella vol parlar amb una sèrie de partits, entre els quals hi ha el nostre. Sense prejudicis, sense límits però sí amb una voluntat, que és que el canvi d'esquerres a Barcelona sigui un èxit."

Iceta ha afirmat que “estan cridats a parlar amb tots aquells que vulguin canvi” i ha dit que és moment de negociacions i pactes per “constituir governs sòlids amb orientació clarament progressista”. En aquest sentit, el primer secretari del PSC ha anunciat que està disposat a parlar amb la líder de Barcelona en Comú “sense prejudicis i sense límits” perquè “el canvi d’esquerres a Barcelona sigui un èxit”, però ha detallat que Colau encara no s’ha posat en contacte amb Collboni.

Tot i els mals resultats dels socialistes, Iceta ha donat tot el seu suport a Collboni i l’ha encoratjat a continuar amb la feina a la ciutat. El socialista ha elogiat la “magnífica campanya” del cap de llista de la capital catalana i ha opinat que “és una persona clau en la reconstrucció del projecte socialista, a Barcelona i també a Catalunya”.

Pel que fa a la davallada de votants, el primer secretari del PSC ha valorat que caldrà fer una anàlisi acurada sobre si ha estat només un transvasament de vot a Barcelona en Comú o si també hi ha hagut antics electors socialistes que s’han sumat al vot de Ciutadans. En tot cas, Iceta ha llegit els comicis a Barcelona com una batalla entre “la continuïtat i el canvi” i ha explicat que, en aquesta ocasió, Colau ha “personalitzat aquest canvi que s’ha traduït en un vot útil d’esquerres”.