RICARD VINYES, comissionat de Memòria Històrica "Carles Pi i Sunyer va ser el primer alcalde de Barcelona escollit per sufragi universal, per sufragi universal complet, és a dir, amb el sufragi femení inclòs." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "La figura de l'alcalde Pi i Sunyer respon els valors democràtic i de catalanitat que són els que inspiren la ciutat de Barcelona." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Tot el que sigui canviar noms referits a la simbologia monàrquica, especialment aquells imposats en la dictadura franquista o en la transició, ens semblarà bé." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Donem suport a aquest canvi de nom i a enterrar de forma simbòlica la memòria de la monarquia borbònica imposada per la força sanguinaria de les armes." PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's "Creo que esto responde a la entrega de la señora Colau al independentismo, a la entrega de la señora Colau a ERC en concreto." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Alcalde republicà, amb uns valors de la República, que va ser un període trist, fosc i sanguinari de la nostra història."

El comissionat de Memòria Historica, Ricard Vinyes, ha defensat el canvi de nom per “l’alta representativitat” de Carles Pi i Sunyer i per la trajectòria política a la ciutat, a Catalunya i a Espanya. Pi i Sunyer va ser alcalde de Barcelona durant la Segona República i també conseller de Cultura i ministre de Treball. Vinyes ha destacat que com a alcalde va eixugar el deute generat durant la dictadura de Primo de Rivera i que va desplegar serveis per als ciutadans.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que el nom proposat és “molt adient” i que la trajectòria personal i política de Pi i Sunyer “mereix portar el nom de la sala de plens”. Des d’ERC, Jordi Coronas ha dit que és “una bona proposta” però ha instat el govern a canviar altres noms monàrquics que hi ha als carrers de la ciutat. El regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté, ha justificat el suport al canvi de nom per “enterrar simbòlicament la monarquia”.

El portaveu del Grup Municipal de C’s, Paco Sierra, ha afirmat que el canvi de nom “no és prioritari” i ho ha atribuït a “l’entrega de Colau a l’independentisme”. Sierra ha posat també en dubte que Pi i Sunyer sigui un referent i veu “càrrega ideològica” en la proposta. Des del PP, Àngels Esteller ha acusat el govern de voler “confrontar” amb els símbols i d’actuar per “sectarisme pur”. Esteller ha rebutjat frontalment el canvi de nom pel de l’alcalde republicà i ha definit la Segona República com “un període trist, fosc i sanguinari de la nostra història”.

La regidora del PSC al govern, Carmen Andrés, ha defensat el suport del seu partit al canvi per un nom que troba “molt adient” després de les crítiques directes rebudes per C’s i PP. A banda de canviar-ne el nom, el govern encarregarà als Serveis Tècnics Municipals la redacció d’un projecte per reformar “en profunditat” la sala de plens per dotar-la d’una funcionalitat “més adequada” i “corregir” les mancances actuals. La incògnita és què passarà amb el quadre de la reina regent que presideix la sala. Fonts municipals han expressat dubtes sobre si es podrà retirar o no, tal com ha reclamat la CUP.