JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Fer seleccions per nomenar després a dit les persones que ens interessen perquè estan vinculades al nostre partit és un frau com una catedral." SANTIAGO ALONSO, regidor de C's "Ha quedat clar que els concursos són una estratègia de màrqueting perquè al final s'està adjudicant a les persones alineades amb el govern." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "També em pregunto què faria BComú si no hagués guanyat les eleccions i qualsevol govern hagués fet els processos de selecció d'aquesta manera amb els resultats com s'han produït." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Nosaltres demanem més transparència perquè al final si el govern considera que ha triat a la millor persona, que ho expliqui i que es valori perquè no ho hem pogut fer." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Només en 53 casos hi ha hagut convocatòria pública i el desenvolupament dels corresponents processos de selecció ha estat exquisidament obscurantista. El marge de millora és colossal". ELOI BADIA, regidor de Presidència i Territori "Vam obrir 22 processos, 16 han sigut de no funcionaris i la resta seran per funcionaris. Crec que això demostra que no hi ha hagut cap intencionalitat a posar a dit. Sinó els tindríem tots tancats amb nom i cognom."

A instàncies de l’oposició a la Comissió de Presidència, Eloi Badia ha explicat que de les 182 direccions del mandat anterior s’ha passat a 180 i que n’hi ha tres encara de vacants. El regidor de Presidència ha assegurat que per primer cop s’han convocat les direccions “amb publicitat i concurrència” i que s’han regulat les que poden ocupar també personal no funcionari, 22 en total. D’aquestes darreres, Badia ha dit que 16 s’han ocupat per no funcionaris i que la resta seran per a funcionaris.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha qualificat de “frau” els concursos de selecció del govern perquè ha denunciat que es nomenen persones afins a Barcelona en Comú. Santiago Alonso (C’s) ha acusat el govern del mateix i ha titllat “d’estratègia de màrqueting” els processos de selecció. El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha retret al govern “falta d’informació” en els concursos per escollir càrrecs directius. Àngels Esteller (PP) ha demanat “més transparència” a l’executiu per saber què han valorat per triar directius, i Josep Garganté (CUP) ha dit que el marge de millora d’aquests processos de selecció “és colossal”.

Forn i Coronas també han retret al govern que s’hagi “més que doblat” el nombre de comissionats respecte al mandat anterior. El de Participació, a principis de setembre, va ser el darrer nomenament i el desè comissionat del govern. “Gairebé hi ha tants comissionats com regidors”, ha denunciat Coronas. Eloi Badia ha replicat que des de l’entrada del PSC al govern s’han reduït els comissionats respecte a l’inici de mandat, i ha recordat que ja no n’hi ha de Cultura ni de Comerç.