Mercè Homs, Teresa Pitarch i Glòria Freixa: són els tres noms que es disputaran la presidència de la federació a les votacions dels dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

SUMEM!

La primera a presentar la documentació per erigir-se com a candidata ha estat Mercè Homs, juntament amb Genís Boadella. L’actual regidora de CiU ha apuntat que la seva opció es proposa enfortir la vinculació dels associats amb la federació, a través de la creació de plans de carrera: “Tenim molts associats que saben fer diferents coses” i, per tant, s’ha de buscar que tothom tingui el seu lloc.

La candidatura, sota l’eslògan SUMEM!, també fa una clara aposta per desvincular la feina política i el treball per al partit, motiu pel qual Homs no només descarta optar a l’alcaldia l’any 2019, sinó que també renunciarà a formar part de la llista convergent les properes eleccions.

#AireFresc

Glòria Freixa, acompanyada de Quim Clavaguera, ha estat la segona a registrar una candidatura a la seu del PDC, al carrer de Provença. Sota el lema #AireFresc, Freixa s’ha erigit com a l’única opció que no es casa amb cap família política dins de l’antiga Convergència.

Amb relació a la possible mancança que altres candidats puguin veure a la seva proposta —no tenir experiència política a la pràctica—, Freixa la converteix en cavall de batalla: “Nosaltres som inexperts en la vella política i, per tant, intentarem canviar la manera de funcionar de la federació, que està absolutament vinculada al Grup Municipal”.

El temps de les cireres

La candidatura que tancarà les opcions per liderar la federació del PDC és l’encapçalada per Teresa Pitarch i Edgar Collado. Tot i que la llista compta —igual que les dues anteriors— amb 12 membres per qüestions estatutàries, la de Pitarch ha estat la que més suport ha tingut al carrer de Provença. De fet, un cop la candidata ha sortit de l’edifici, ha estat rebuda amb aplaudiments per part d’una quarantena de persones, equipades amb el logotip de la candidatura.

Pitarch ha explicat que la seva llista és la més transversal, ja que inclou persones de diferents famílies convergents. Per aquest motiu, ha estat l’única candidata a plantejar possibles aliances abans de la votació dels dies 30 de setembre i 1 d’octubre: “Convergència és un partit amb moltes idees i que entre tots hem de tirar endavant“.