El primer en reprovar les declaracions d’Ada Colau respecte al desnonament d’aquest dimecres ha estat el portaveu de CiU, Joaquim Forn, qui ha afirmat que “cada dia causa més perplexitat”, ja que després dels aclariments del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es comença a entendre per què Colau va “derivar culpes a les altres administracions”.

Forn li ha retret que adjudiqués una manca de coordinació a la Generalitat, “quan la gran descoordinació es produeix a l’Ajuntament” perquè el consistori n’era coneixedor des del mes de juny. En aquest sentit, Forn ha acusat Colau de fer d’activista per “amagar les responsabilitats, les seves negligències i la manca de gestió”. Per això, li ha demanat que “si prefereix fer d’activista, que faci d’activista i que deixi l’Ajuntament”.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha coincidit en afirmar que Colau “s’ha posat la samarreta d’activista” en aquest desnonament i li ha demanat que deixi de fer-ho per posar-se al capdavant de l’Ajuntament per reformar els Serveis Socials i dotar-los del pressupost necessari. En la mateixa línia, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha tornat a reclamar a l’alcaldessa que deixi de “centrifugar responsabilitats”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha reclamat a l’alcaldessa que doni la cara per explicar què va passar i li ha exigit que assumeixi responsabilitats. “Volem ser molt durs exigint a l’alcaldessa que faci d’alcaldessa, no de piròmana activista”, ha sentenciat. Bosch també ha criticat que la taula d’emergències no donés una resposta abans, tot i tractar-se d’una situació d’emergència.

Per part del govern municipal, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat l’actuació de l’Ajuntament i ha afirmat que és l’administració que més ha fet per lluitar contra els desnonaments. Tot i això, ha explicat que en desallotjaments delicats, com el de Sants-Badal, “els marges legals per actuar són diferents” i que la taula d’emergències ja li tenia llesta una solució.