Al ple de desembre es va aprovar la modificació del Reglament orgànic municipal (ROM), que obria la porta a canviar el nom de la sala de plens amb una majoria qualificada (2/3 parts del plenari). La proposta es va aprovar amb els vots en contra de C’s i el PP. D’acord amb el text aprovat, el nom de la sala de plens ha de respondre a “la singularitat històrica de la capitalitat de Barcelona” i als principis “democràtic, de neutralitat religiosa i de catalanitat”.

El govern portarà a votació el nom de Carles Pi i Sunyer a la Comissió de Presidència i espera aconseguir el mateix suport que va rebre per modificar el ROM al ple de desembre. Pi i Sunyer va ser alcalde de Barcelona en dues ocasions durant la Segona República, un breu període l’any 1934 i un altre de més llarg de 1936 a 1937.

Un dels grups municipals que ja ha anunciat que s’oposarà al canvi de nom és el PP. El líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, ha dit que canviar el nom de la sala de plens “no és una prioritat” de la ciutat i ha qualificat el fet com “una gesticulació fòbica d’Ada Colau amb la corona”. Per Fernández Díaz, l’executiu de Colau utilitza aquesta modificació com “una cortina de fum” per tapar “la seva incapacitat per governar”.