El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lamentat que el Govern espanyol i el PSOE tinguin “més ganes de 155 que no pas de diàleg”, en referència a l’article constitucional que pot fer servir el Govern espanyol per suspendre l’autonomia catalana. En aquest context, Rull creu que és “una molt mala notícia”. El conseller considera que Catalunya està “amenaçada, quan el lògic és que fos escoltada”.

Josep Rull creu que l’Estat no ha sabut aprofitar la mà estesa del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que suspengués la independència per obrir la via del diàleg. En aquesta línia, el conseller ha criticat que “alguns dels grans partits de l’Estat no entenen res del que va suposar l’1 d’octubre”, un referèndum que va demostrar ser un procés d'”expressió democràtica“.

La Generalitat prepara el perllongament de l’L1 a Badalona

Rull ha fet aquestes declaracions després de presentar a Badalona el projecte d’ampliació del transport ferroviari a Badalona per perllongar l’L1 del metro i el servei de la línia T4 del Trambesòs. En l’acte, al qual també ha assistit l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, Rull ha explicat que les obres d’ampliació de la línia vermella del metro costaran entre 450 i 500 milions d’euros i que s’engegaran previsiblement a partir del 2020. La Línia 1 del metro s’allargarà amb cinc noves estacions que aniran des del Fondo fins a Badalona de Rodalies, mentre que l’ampliació del servei de la línia T4 del Trambesòs suposarà la construcció de dues noves parades per unir les estacions de Sant Adrià i Port de Badalona.