Cinc sindicats policials han anunciat que aviat presentaran una querella al TSJC com a acusació popular. Demanen sumar-hi l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a imputada per un delicte de desobediència durant el referèndum de l’1 d’octubre. És la primera vegada que porten als tribunals Colau amb referència al procés sobiranista.

Aquesta mateixa querella també inclou la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero i els responsables de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquestes acusacions se sumen a les querelles interposades per la Fiscalia Superior de Justícia contra els membres del govern català per un presumpte delicte de desobediència a la suspensió ordenada pel Tribunal Constitucional del referèndum.

Els cinc sindicats (SUP, CEP, UFP, SPP i ASP) han presentat una segona querella en què demanen ampliar els suposats delictes de sedició arran de les detencions dels dies 20 i 21 de setembre. Volen que també s’hi incloguin com a investigats el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident del govern, Oriol Junqueras i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.