El president del Parlament, Roger Torrent, ha destacat la importància de les eleccions generals del 28 d’abril: “Les urnes del 28-A és cert que no són tan èpiques com les de l’1-O, però que ningú no s’enganyi, són tan importants per a la república les urnes del 28-A com les de l’1-O”. Segons Torrent, el 28-A s’enviarà un missatge al món: “O l’aval a la repressió o el vot de llibertat”.

Torrent també ha afirmat aquest dimecres que  “votar el PSOE pot significar efectivament que votem en contra del diàleg i d’un nou 155”. Ho ha dit en un acte de campanya de les eleccions espanyoles a Reus, on ha defensat que cal convèncer tothom perquè el futur del país “no el decidirà el Govern espanyol o el Tribunal Suprem” sinó la ciutadania. El dirigent independentista ha assegurat que Esquerra Republicana (ERC) “no renunciarà mai” al referèndum i a donar la veu a la ciutadania per decidir el seu futur. Davant mig miler de persones Torrent ha dit que “nosaltres no vam néixer per resistir, ni per respondre només a la repressió. Vam néixer per construir la república, antifeixista, feminista i ecologista. Volem la república per als nostres fills”.

Fer el camí més ample

Els republicans ha tornat a posar damunt la taula la necessitat d’eixamplar la base. Torrent ha dit, aquesta vegada, que cal fer el camí “més ample” per tal de sumar-hi més persones. El president del Parlament ha apel·lat al “triple vot útil” als republicans per aturar l’extrema dreta, impedir un possible pacte del PSOE amb Cs i per aconseguir una solució al conflicte polític de Catalunya.

En el mateix acte, Joan Josep Nuet, número quatre de la candidatura republicana per Barcelona, ha afirmat que segons qui guanyi les eleccions els presos poden ser “més a prop” de sortir de la presó i d’abraçar les seves famílies. I per això ha demanat: “feu un vot excepcional ni que sigui un cop a la vida”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]